Lees Verder

Swingbeatz

09-12-2017, 22:00-4:00

HAL4 aan de Maas

Lees Verder

SOIXANTE NEUF 076

09-12-2017, 23:00-04:00

Kerkplein Breda

Lees Verder

Grand New Years Eve

31-12-2017, 00:30-6:00

Kerkplein Venue Breda

 
FRAILON PIETER ZIT AL TIEN JAAR 'ONSCHULDIG' VAST OP CURAÇAO: ''DIT IS EEN ONEERLIJKE STRIJD''
Frailon Pieter zou in 2006 de topcrimineel Tico Martha op straat hebben doodgeschoten. Hij werd veroordeeld tot 24 jaar cel. Advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zijn overtuigd van zijn onschuld en doen er alles aan om hem vrij te krijgen. In de RTL-serie Onschuldig?! wordt de zaak gevolgd.

GETUIGEN

Er zijn veel aanwijzingen dat Frailon Pieter de moord niet heeft gepleegd. Eerder hebben Antilliaanse advocaten al twee herzieningsverzoeken ingediend, maar deze werden telkens afgewezen. Eén vrouw werd in Frailons zaak als kroongetuige opgeroepen en zij beweert te hebben gezien dat Frailon de man door zijn hoofd heeft geschoten. De kroongetuige heeft haar verklaring enkele jaren later ingetrokken, maar dat was niet voldoende om de zaak te heropenen. Tot grote frustratie van Frailons vorige advocaat Esther Cheri. 

''Ze had spijt van haar leugens en wilde dat rechttrekken. In een nieuwe verklaring vertelde ze dat ze helemaal niets had gezien.''

ANDERE GETUIGEN

Er zijn verschillende mensen die kunnen bevestigen dat de kroongetuige heeft gelogen. Advocaat Geert-Jan Knoops vertelt dat er ook nog veel andere getuigen van de schietpartij zelf zijn, maar die zijn nooit opgeroepen door de rechtbank. 

''Er waren veel meer mensen die het schieten hebben gezien, maar die zijn allemaal niet gehoord.''

ONSCHULDIG

Frailon heeft ook een alibi: hij zat met vrienden in de auto onderweg naar Santa Rosa. Hij was op het moment van de moord dus niet bij Bandera Grill, waar Tico werd doodgeschoten. De advocaten spraken hem voor het eerst in 2015 en waren gelijk overtuigd van zijn onschuld.

''Hij is een oprechte en serieuze spreker. Wat hij vertelde, konden we verifiëren. Als je het gevoel hebt dat iets niet klopt, ben je bereid om daar verder onderzoek naar te doen.''

FAMILIE

De moeder van Frailon heeft hartklachten sinds haar zoon in de gevangenis zit. Ze bezoekt haar zoon vaak, maar heeft het ontzettend zwaar met zijn gevangenschap en de strijd om zijn naam te zuiveren.

''Het doet me veel pijn om mijn kind achter tralies te zien. Hij eet soms slecht en slaapt slecht en heeft het erg zwaar. En wij hierbuiten lijden ook onder zijn straf.''

23 NIEUWE GETUIGEN

Geert-Jan en Carry Knoops dienen een derde herzieningsverzoek in en dragen maar liefst 23 nieuwe getuigen aan. Daarbij zijn er ook twee mannen die kunnen bevestigen dat Frailon op het moment van de moord niet op het plaats delict was. 

MACHTELOOS

Ondanks de nieuwe getuigen, volgt er niet eens een nieuw onderzoek. Tot grote shock van de advocaten: ''Dit heeft niets te maken met recht. Dit is zorgelijk aan alle kanten. We weten één ding zeker: een onschuldige man blijft vastzitten. En dat in een rechtsstaat. Dat is shockerend en zeer ernstig. Dit is een gevoel van machteloosheid, dat we met zijn allen hebben.''


ONEERLIJKE STRIJD

Onderzoeker Lucio Ricardo droeg de zaak ooit aan bij de advocaten Knoops en kan het besluit ook niet geloven. Hoe kunnen ze niets doen? ''Iedereen die de zaak gevolgd heeft, weet dat deze man onschuldig is.'' De advocaten geven de strijd niet op. Op dit moment werken ze aan een nieuw herzieningsverzoek. Ook Lucio blijft hoop houden. 

''Ze sluiten mensen op om te kunnen zeggen dat een zaak is opgelost. Maar ik blijf positief. Ik heb vertrouwen in mijn advocaten. Er zijn zo veel punten die ze aan kunnen vechten en ik heb er alle vertrouwen in dat ze daarin zullen slagen. Het is een oneerlijke strijd.''
Lees meer
 
NELSON FREITAS OVER AANKOMENDE EP JOURNEY: ''HET STAAT VOOR DE MUZIKALE REIS EN DE VERSCHILLENDE SOUNDS''
Nelson Freitas is bekend van hits als Rebound Chick en Miúda Linda. Zijn nieuwe track Window Pane kon je gisteren al horen in de Nandoleaks, maar vrijdag komt hij met zijn EP Journey.

''Journey staat voor zijn vele reizen over de hele wereld, maar ook voor de muzikale reis die ik heb afgelegd voor deze EP, met different types of sounds.''

REIZEN

Nelson Freitas heeft al heel veel landen en continenten bezocht, maar vooral de reizen door Afrika hebben veel indruk gemaakt. En vooral Guinee-Bissau kan hij zich nog goed herinneren. ''Daar heb ik in de file gestaan, omdat de apen moesten oversteken.''

VERSCHILLENDE SOUNDS

Zijn aankomende EP bestaat uit vier tracks, die allemaal een andere sound zullen hebben: ''M'n eerste single is geproduceerd door Architrackz en heeft een Surinaamse en Afrikaanse vibe. Ik heb ook een track met meer carribean vibes, maar natuurlijk ook een slow jam.''

WINDOW PANE

Vrijdag komt ook de clip uit van Window Pane uit, die is geclipt in Londen door het team dat ook met Tinie Tempah werkt. 
Lees meer
 
OM IN ZAAK MITCH HENRIQUEZ: ''AGENTEN SCHULDIG AAN MISHANDELING, GEEN STRAF''
De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez krijgen geen strafeis opgelegd. De agenten zijn volgens het Openbaar Ministerie schuldig aan mishandeling, maar niet verantwoordelijk voor zijn dood. 

AANHOUDING

Henriquez overleed in 2015, nadat hij na een festival in het Haagse Zuiderpark door de politie werd aangehouden. De agenten gebruikten een wapenstok, een nekklem en pepperspray en sloegen hem in het gezicht. Hij raakte buiten bewustzijn en werd naar het politiebureau gebracht, in plaats van naar het ziekenhuis, zoals het protocol voorschrijft.  

NEKKLEM

De zaak rond Henriquez is nog altijd bezig. Twee van de vijf aanwezige agenten zouden worden veroordeeld, maar nu is er geconcludeerd dat de dood van Henriquez niet aan de agenten kan worden toegeschreven. De nekklem had niet gebruikt mogen worden, maar volgens het OM kan niet worden bewezen dat het de doodsoorzaak van Henriquez is. Vorige week maakten deskundigen bekend dat Henriquez is overleden door stress met een hartstilstand tot gevolg. 

GEEN VERDERE STRAF

Het Openbaar Ministerie vindt dat de twee agenten al genoeg gestraft zijn door de enorme media-aandacht en vroeg de rechtbank vandaag de twee verdachten geen verdere straf op te leggen. 

GEEN WAPENS

De agenten gebruikten de angst voor wapenbezit als reden voor de gewelddadige aanhouding. Het Openbaar Ministerie gelooft niet dat de agenten echt dachten dat hij een wapen had. Hij werd namelijk niet gefouilleerd door de politie. ''Er was geen vuurwapen en er was geen concrete of reële vrees daartoe'', meldt de officier van justitie. 

VERDERE VERLOOP

Vandaag liet enkel het OM haar eis horen, woensdag komen de advocaten van de agenten aan het woord en donderdag mogen de advocaten en de officier van justitie hun weerwoord geven. De rechter doet op 21 december uitspraak. 

De advocaat van de familie, Richard Korver, wil eerst met de familie overleggen voordat hij reageert.
Lees meer
<  1 | 2 | 3 | 4 | [ 5 ] | 6 | 7 | 8 | 9 | 10  >
 
GRAND NEW YEARS EVE
31-12-2017
GRAND NEW YEARS EVE PARTY

Kerkplein Venue is er klaar voor! jullie ook? Na een intensief jaar is het tijd om het nieuwe jaar met een knal in te luiden. Dit moet dan ook op een speciale manier, op een wijze anders dan de normale uitgaansavonden en met een concept waar we diverse doelgroepen bij elkaar brengen en kunnen verenigen.
Lees meer
 
Haal nu nog je tickets voor SWINGBEATZ!!! OP=OP
09-12-2017
SWINGBEATZ WE ARE BACK!!!

Swingbeatz is 9 december terug in Rotterdam bij HAL4 Aan De Maas. De beste R&B, Hip Hop en Latin classics hoor je hier! We hebben nog minder dan een week te gaan. Haal nu snel je Pre-sale ticket voordat het op is want de Early Bird en Lady tickets zijn nu al uitverkocht! 
Lees meer
 
Maak kans op 2 VIP tickets voor Shakira Ziggo Dome!
08-11-2017
Meld je nu aan bij de Universal Sound Projects Newsletter en maak kans op 2 VIP tickets voor Shakira in de Ziggo Dome. 
Lees meer
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17  >
Sign up  
Firstname
Lastname
Style


E-mail
Sex
Sign off      
E-mail  
Wij zijn per direct opzoek naar Webdesign stagaires MBO/HBO
27-09-2016 - Functie: Stagaire webdesign
Lees meer
GEZOCHT: Stagiare medewerker social media
27-09-2016 - Functie: Stagiare medewerker social media
Lees meer
 [ 1 ] | 2  >
    Tweets worden geladen...