Lees Verder

Holidayjam Reunion 8 juni

08-07-2019, 23.00-05.00

Winkel van Sinkel

Lees Verder

Bluetiek-In Reunion 10YRS anniv.

15-06-2019, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

BUJU BANTON LIVE IN AMSTERDAM

07-07-2019, 14.00-22.30 HRS

AFAS LIVE AMSTERDAM

Timbaland terug met nieuw muziek

Timbaland terug met nieuw muziek

04-02-2016
TIMBALAND IS TERUG MET NIEUWE MUZIEK: ‘GET NO BETTER’

Hij heeft zijn album ‘Textbook Timbo’ al vrij vaak uitgesteld, maar het lijkt erop dat het dit jaar echt gaat gebeuren: Timbaland is terug met een nieuwe single.

Laatst vertelde hij tijdens een interview nog dat “echte producers” niet meer bestaan. Best wel een statement. Die moet je dan ook waarmaken, daarom vandaag “nieuwe” muziek van Timbaland.

De track stond op een mixtape die Timbaland vorig jaar uitbracht, maar is nu ongebouwd tot de eerste single van zijn aankomende album én opvallend: hij rapt niet, maar zingt.

Dat doet hij samen met Mila J, de zus van Jhene Aiko. Resultaat is een relaxte R&B track, waar de (toch wel beperkte) zangkwaliteiten van Timbo mooi gecamoufleerd worden met flink wat effects

SOLO

Met Magoo maakte Timbaland drie album, maar hij heeft ook al drie “solo” projecten afgeleverd. Voor zover je van solo kan spreken wanneer je gemiddeld zo’n vijftien artiesten laat meewerken.

TIM’S BIO

De eerste was ‘Tim’s Bio’ uit 1998. Daarop deden onder andere Nas, Jay-Z en Aaliyah mee. De eerste single was een collabo met Missy Elliott en Magoo. En een bewerking van de Spiderman themesong.

SHOCK VALUE

Negen jaar later kwam er pas een vervolg, in de vorm van ‘Shock Value’. Dit was net nadat Timbaland voor Justin Timberlake ‘FutureSex/LoveSounds‘ had geproduceerd en voor Nelly Furtado ‘Loose‘. Niet dat hij ze vroeg voor de eerste single: ‘Give It To Me’

SHOCK VALUE II

‘Shock Value’ was behoorlijk succesvol, vooral dankzij ‘The Way I Are‘, dus kwam er twee jaar later al een sequel. De eerste single was weer met Justin Timberlake: ‘Carry On’

En hopelijk dit jaar dus weer een nieuw album in de vorm van ‘Textbook Timbo’. De eerste single kan je hierboven alvast horen.

Bron: Music State
<<< Back to hot info...