Lees Verder

Holidayjam Reunion

09-02-2019, 23.00-05.00

winkel van sinkel

Lees Verder

Bluetiek-In 19 jan

19-01-2018, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

Brasadey Mundial

25-11-2018, 13.00-22.30

Event Plaza Rijswijk

Ronnie Flex grote winnaar bij Edisons

Ronnie Flex grote winnaar bij Edisons

13-02-2018
In de laatstgenoemde categorie versloeg hij onder anderen de Haarlemse band Chef’Special. Die pakte echter een belangrijke andere Edison, die voor beste popartiest van ons land. Rockband Di-rect won na 19 jaar zijn eerste Edison in de categorie Beste Rock. De Haagse band werd geëerd vanwege zijn constante vernieuwingsdrang, dat volgens de jury opnieuw te horen was op het laatste album Rolling with the Punches. De Rotterdamse zangeres Naaz (19) won twee Edisons: als beste nieuwkomer en voor de videoclip bij Words.

In de categorie Volksmuziek ging de winst verrassend naar Tino Martin, die bekendere namen als Nick & Simon en André Hazes versloeg. Martin vulde afgelopen jaar voor het eerst de Ziggo Dome. Hazes’ zus Roxeanne won wel een Edison als beste Nederlandstalige artiest met haar album In mijn bloed. Rapper Extince (Peter Kops, 50) kreeg een oeuvreprijs voor zijn pionierswerk voor de Nederlandse hiphop. Hij brak in 1995 door met de hit Spraakwater.

Verliezers

Tot de verliezers van de avond behoorden Marco Borsato (categorie Pop) en Bløf (Nederlandstalig), maar vooral rapper Boef, die geen prijs won. Zijn twee nominaties, voor de videoclip bij de hit Habiba en zijn song Krantenwijk (met Lil’ Kleine), waren omstreden. Journalist Bart Wijlaars stapte boos uit de Edison-jury omdat hij vond dat Boef moest worden uitgesloten na diens vrouwonvriendelijke uitspraken. De rest van jury handhaafde de nominaties, maar kende Boef geen Edison toe.

Bron : AD
<<< Back to news...