Lees Verder

BUJU BANTON LIVE IN AMSTERDAM

07-07-2019, 14.00-22.30 HRS

AFAS LIVE AMSTERDAM

Lees Verder

Bluetiek-In Reunion 10YRS anniv.

15-06-2019, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

Holidayjam Reunion 8 juni

08-07-2019, 23.00-05.00

Winkel van Sinkel

Prijs voor 'toevallige' Nederlandse surfdocumentaire

Prijs voor 'toevallige' Nederlandse surfdocumentaire

08-12-2015
PAUL, een Nederlandse surfdocumentaire, is op het Deense Film Festival Danish Adventure met de prijs voor beste korte film bekroond. Dit laat producente Jamillah van der Hulst dinsdag weten. En dat terwijl het helemaal niet de bedoeling was dat deze film gemaakt zou worden. 

TOEVALLIGHEDEN

Van der Hulst en regisseurs Victor van Vloten en Robert van Wingerden vlogen in eerste instantie naar Zuid-Afrika voor een documentaire over boksen in een gevangenis. „Door omstandigheden konden we daar niet meer filmen en moesten we opnieuw brainstormen over wat nou typisch Afrika is. We kwamen uit op surfen en de townships”, vertelt de producente.

De drie gingen vervolgens op zoek naar een stichting die surflessen aan straatkinderen in Kaapstad geeft en kwamen uit bij SAVE Foundation. „De organisatie heeft ons voorgesteld aan twee van hun beste surfers, waaronder Paul. En zo is het balletje gaan rollen.”

PAUL IS PAUL

Hoofdrolspeler Paul (13) uit de sloppenwijk Dunoon in Kaapstad droomt ervan om surfer te worden. Maar omdat die droom daar moeilijk te verwezenlijken is, schiet de foundation hem te hulp. „Die geeft Paul surfmaterialen, zorgt voor lessen en een lift naar de zee. De organisatie haalt hem buiten zijn wijk op, omdat het erbinnen te gevaarlijk is. Waarom dat zo gevaarlijk is, staat centraal in onze korte film”, aldus Van der Hulst. 


DOEL DOCUMENTAIRE

Het doel is nu om het bijzondere verhaal van Paul te vertellen. „Wij willen met deze documentaire kinderen die in barre omstandigheden leven, stimuleren een droom te hebben en net zoals Paul door te zetten, op een positieve manier.”

Kinderen uit de omgeving van Paul zullen de korte film vrijdag voor het eerst op hetWavescape Surf Film Festival in Kaapstad zien, waar hij door genomineerd is.

De voice-over is ingesproken door Robby Naish, een internationale surflegende.
<<< Back to news...