Lees Verder

Brasadey Mundial

25-11-2018, 13.00-22.30

Event Plaza Rijswijk

Lees Verder

Holidayjam Reunion 10 nov

10-11-2018, 23.00-05.00

Winkel van Sinkel

Lees Verder

Karma is a B.... HALLOWEEN PARTY

26-10-2018, 23.00-05.00

Club Nora Rotterdam

Vermoedelijke tweede schutter aangehouden voor vergismoord Djordy

Vermoedelijke tweede schutter aangehouden voor vergismoord Djordy

27-11-2017
De Amsterdamse recherche heeft onlangs een zevende verdachte aangehouden voor de moord op de 31-jarige Djordy Latumahina uit Amsterdam. De man wordt ervan verdacht het slachtoffer in oktober vorig jaar onder vuur te hebben genomen. De man zit in volledige beperkingen, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag aan NU.nl na berichtgeving van Panorama. Verdere details over de verdachte worden daarom nog niet gegeven. 

De politie loofde eerder een geldbedrag van 25.000 euro uit voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de voortvluchtige man. In maart werden al zes verdachten, in leeftijden tussen de 30 en 45 jaar oud, aangehouden voor de dood van Latumahina.

De zaak komt dinsdag weer voor de rechter in een zogeheten pro formazitting. Het is nog niet bekend of de onlangs aangehouden man dan ook moet verschijnen. De inhoudelijke behandeling start in maart van volgend jaar.  

Verdachten

Tijdens een eerdere zitting bleek dat justitie Cedric R. ziet als het 'brein' achter de aanslag op het slachtoffer. Hij zou de schietpartij hebben gecoördineerd. Zijn broer, Wendell R., is aangehouden voor betrokkenheid. De 41-jarige Djurgen W. wordt door justitie gezien als een van de schuttters en Ulrich B. zou de vluchtauto hebben bestuurd. 

Giovanni D. en Benito L. worden verdacht van het helen van de vluchtauto's. 

Persoonsverwisseling

De 31-jarige Latumahina werd in oktober 2016 beschoten in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

De vriendin van het slachtoffer en hun 2-jarige dochter zaten op het moment van de schietpartij ook in de auto. De vrouw raakte zwaargewond, het kind zat achterin en bleef ongedeerd. 

De politie gaat ervan uit dat sprake is van een persoonsverwisseling. Het vermoedelijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto.

Bron: Nu.nl  Foto: ANP
<<< Back to news...