Lees Verder

Holidayjam Reunion 11 mei

06-03-2019, 23.00-05.00

Club Cell Almere

Lees Verder

Bluetiek-In 30 mrt

30-03-2019, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

Holidayjam Reunion

09-02-2019, 23.00-05.00

winkel van sinkel

Mariah Carey kampt met bipolaire stoornis: 'Zwaarste jaren uit mijn leven'

Mariah Carey kampt met bipolaire stoornis: 'Zwaarste jaren uit mijn leven'

12-04-2018
In 2001 belandde de blonde diva al in het ziekenhuis wegens heftige psychische problemen.  Daar stelde de arts dat ze kampte met een bipolaire stoornis, maar Mariah weigerde de diagnose serieus te nemen. ,,Ik wilde het gewoon niet geloven'', aldus de superster. 

Toen de mentale problemen na enige tijd ook lichamelijk hun tol gingen eisen, viel het kwartje bij Mariah. ,,Ik dacht in eerste instantie dat ik last had van een slaapstoornis. Ik was aan het piekeren over van alles, lag de hele nacht wakker, reageerde geïrriteerd op de mensen om me heen en was constant bang dat ik mensen zou teleurstellen'', laat ze los aan het blad. ,,Ik droeg al die tijd zo'n zware last op mijn schouders, dat trok ik niet meer'', aldus Mariah, die later te horen kreeg dat de verschijnselen een vorm van manie waren.

Hulp zoeken

Om haar extreme stemmingswisselingen onder controle te houden, besloot Mariah uiteindelijk toch professionele hulp te zoeken. ,,Ik leefde in angst dat mensen mijn verhaal naar buiten zouden brengen. Het waren echt de moeilijkste jaren uit mijn leven'', bekent ze.

Inmiddels gaat het stukken beter met de zangeres van We Belong Together. Ze noemt balans het toverwoord voor een rustig leven. ,,De medicijnen slaan goed aan. Ze maken me niet moe. Ik geniet van de positieve mensen om me heen en doe weer wat ik leuk vind: nummers schrijven en muziek maken.''

Mariah hoopt met haar verhaal het taboe dat rust op mentale stoornissen te doorbreken. ,,Ik kan er nu open over praten en hoop dat andere mensen dat ook doen na mijn verhaal. Niemand hoeft dit alleen door te maken, want dat kan ongelooflijk isolerend zijn. Een bipolaire stoornis definieert je niet als persoon en ik weiger dat het mijn leven beheerst'', sluit ze gemotiveerd haar verhaal af.

Bron : AD
<<< Back to news...