Lees Verder

Holidayjam Reunion 11 mei

06-03-2019, 23.00-05.00

Club Cell Almere

Lees Verder

Bluetiek-In 30 mrt

30-03-2019, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

Holidayjam Reunion

09-02-2019, 23.00-05.00

winkel van sinkel

Koerier krijgt gelijk in Rijdende Rechter: 'Mijn zweet ruikt naar alcohol'

Koerier krijgt gelijk in Rijdende Rechter: 'Mijn zweet ruikt naar alcohol'

12-04-2018
Eisers Wessel en Brigitte willen graag voor 'alles wat zij doen' betaald krijgen. ,,Hij betaalt gewoon niet. Hij vindt dat onze facturen te hoog zijn'', concludeerden de koeriers over hun baas Arjan in de aflevering die op de tweede plaats staat van de best bekeken programma's van gisteravond.

Volgens de man uit Assen, die het eenmanszaakje van zijn vader overnam, hebben zijn freelance werknemers er geen begrip voor dat hij krap bij kas zat. ,,Ik heb altijd open kaart gespeeld dat het met het bedrijf even niet zo lekker ging. (...) Op een zaterdag werd ik door Wessel met een bezopen kop opgebeld hoe ik de bedrijfsvoering moest doen.'' Op grond van wanprestaties eiste hij op zijn beurt zo'n 4.000 euro van de koeriers.

Arjan deed er in de studio van de rechter een schepje bovenop door Brigitte een heks te noemen. ,,Ik kom wel eens scherp uit de bocht'', beaamde ze.

Pepermunt 

Na een grondige analyse van rechter Reid, die de bestelbusjes en bedrijfsvoering van Arjan inspecteerde, werd het vermeende alcoholgebruik van Wessel, dat hij met pepermuntjes zou verdoezelen, aangekaart. Volgens Wessel ruikt zijn zweet naar alcohol. ,,Dus ik eet pepermunt en 's morgens spuit ik deo'', verweerde hij zich, waarna Brigitte een busje uit haar handtas haalde.

Volgens Reid zat de ondernemer het alcoholgebruik minder in de weg dan hij beweerde. ,,Nadat u vaststelde dat meneer naar drank ruikt en dat bij hem aankaart, blijft u toch nog maandenlang gebruikmaken van zijn diensten. Kennelijk is naar drank ruiken voor u niet zo ernstig. Dus daarop ga ik geen ontbinding uitspreken'', klonk zijn oordeel. 

Er was bovendien geen reden om de overeenkomst te ontbinden omdat Wessel en Brigitte de pakketjes naar behoren bezorgen. Reid kwam tot de uitspraak dat de openstaande facturen door Arjan betaald moeten worden en dat hij geen recht heeft op een schadevergoeding. ,,We zullen om de tafel moeten. Ik zal desnoods wat materiaal weg doen en daarmee de vordering betalen'', reageerde de Assenaar.

Bron : AD
<<< Back to news...