Lees Verder

Holidayjam Reunion 8 juni

08-07-2019, 23.00-05.00

Winkel van Sinkel

Lees Verder

Bluetiek-In Reunion 10YRS anniv.

15-06-2019, 22.30-04.00

Hal 4 Rotterdam

Lees Verder

BUJU BANTON LIVE IN AMSTERDAM

07-07-2019, 14.00-22.30 HRS

AFAS LIVE AMSTERDAM

Kanye West gaat samenwerken met Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout

Kanye West gaat samenwerken met Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout

12-09-2018

De 55-jarige Van Lieshout, die in 2006 al te gast was in Zomergasten en in februari nog door Hanneke Groenteman geïnterviewd werd in Nooit Meer Slapen, is een kunstenaar uit het Brabantse Ravenstein die met zijn sculpturen wereldfaam vergaarde. Net als zijn nieuwe partner in crime houdt hij ervan voor verwarring en controverse te zorgen: Van Lieshouts Domestikator, een rood gebouw dat eruitziet als een koppel dat seks heeft 'op z'n hondjes', werd vorig jaar nog geweerd van een buitententoonstelling van het Louvre. Momenteel staat het op de NDSM-werf, waar het dit jaar door DGTL gebruikt werd als deel van het festivalterrein.

Een ander werk van de Nederlander, Funky Bones, speelde enkele jaren geleden een belangrijke rol in de populaire young adultfilm The Fault in Our Stars, die zich deels in Amsterdam afspeelt. Zijn meest controversiële werk is waarschijnlijk Slave City, een dystopische installatie waarmee Van Lieshout al jaren nadenkt over een wereld waarin 200.000 slaven zo effectief mogelijk gebruikt worden. 

Aan het NRC vertelde Van Lieshout vandaag dat West een van zijn werken vond in een kunstboek en besloot contact op te nemen. Deze week kwam het dus tot een echte kennismaking, een vervolgafspraak is al gemaakt. Het is nog niet bekend wat de samenwerking precies gaat inhouden, al heeft de Nederlander wel duidelijk gemaakt dat-ie niet zelf achter de mic zal kruipen.

bron: NPO 3fm
<<< Back to news...