MAN DIE NIPSEY HUSSLE DOODSCHOOT VEROORDEELD TOT 60 JAAR CEL

Eric Holder, de man die Nipsey Hussle vermoordde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestig jaar. Dat maakte de rechter gisteren bekend. Holder schoot de rapper in 2019 neer voor zijn winkel in Los Angeles.

ZESTIG JAAR CEL

Holder raakte met zijn kogels ook twee andere mannen. Zij overleefden de schietpartij wel. Naast de moord op Nipsey werd hij aangeklaagd voor twee keer poging tot doodslag en twee keer mishandeling met een vuurwapen.

Volgens persbureau AP besloot rechter Clay Jacke uiteindelijk dat Holder 25 jaar voor de moord kreeg, 25 jaar voor illegaal wapenbezit en 10 jaar voor mishandeling met een vuurwapen. Van de in totaal zestig jaar die Holder de cel in moet, mag de verdachte de vier jaar die hij in voorarrest gezeten heeft, aftrekken.

GROOT VERLIES

In een verklaring voordat het vonnis werd uitgesproken, vertelde Herman 'Cowboy' Douglas, een goede vriend van Nipsey die bij hem stond toen hij werd vermoord en getuigde tijdens het proces, de rechter dat de moord een enorm verlies was. Het verlies geldt voor hem persoonlijk, maar ook voor de gemeenschap in Los Angeles, waar Nipsey een grote inspiratiebron voor velen was.

"Nipsey was mijn vriend. Hij was als een zoon en hij was als een vader", zei Douglas, die zijn zwarte cowboyhoed afzette toen hij de rechtszaal binnenkwam en een t-shirt droeg met een foto van Nipsey op de voorkant. "Onze community op dit moment... We zijn alles kwijtgeraakt. Alles waar we voor hebben gewerkt, is er niet meer. De fout van één man, de actie van één man, bracht een hele gemeenschap in de war."

 

 

FAMILIELEDEN

Actrice Lauren London, de moeder van Nipseys twee jonge kinderen, woonde geen enkel deel van het proces bij. Ook andere familieleden weigerden deel te nemen aan het proces en gaven geen verklaringen af.

 

OPGEGROEID IN ZELFDE BUURT

Nipsey, wiens officiële naam Ermias Asghedom is, en Holder kenden elkaar sinds jongs af aan. Ze groeiden beiden op in dezelfde buurt in Los Angeles en waren lid van dezelfde bende genaamd The Rollin' 60s. Ook droomden beiden ervan om een succesvolle rapper te worden. Holder vond echter nooit hetzelfde succes als Nipsey, die een lokale held en een internationale beroemdheid zou worden.

 

Funx: bron