Rihanna en LVMH stoppen voorlopig met Fenty.

Rihanna en LVMH, het moederbedrijf van Louis Vuitton, gaan voorlopig stoppen met hun luxe modelabel Fenty. Dat meldt het mediabedrijf Business of Fashion. De hoge prijzen van Fenty zouden niet aansluiten bij Rihanna's fanbase.

SLUITING

Nog geen twee jaar na de lancering van Fenty, hebben Rihanna en LVMH een voorlopig punt achter het label te zetten, in afwachting van betere omstandigheden. Fenty was het eerste modehuis dat LVMH van de grond op had opgebouwd sinds Christian Lacroix in 1987. 

Rihanna was de eerste vrouw met een merk bij LVMH en de eerste vrouw van kleur aan de top van LVMH-bedrijf. "Bedankt Mr. Arnault dat je gelooft in een klein meisje van de linkerkant van een eiland en dat je mij de kans geeft om samen met je te groeien. Dit is het bewijs dat niks onmogelijk", schreef Rihanna in 2019 op haar Instagram, kort voor de presentatie van haar eerste collectie.

GEEN EINDE VAN FENTY

Er komt niet helemaal een einde aan de samenwerking tussen Rihanna en LVMH. Het luxebedrijf gaat zich nog focussen op Rihanna's Fenty Beauty en Fenty Skin en zal betrokken raken bij RiRi's lingerielijn Savage x Fenty.